Chętnie kupię O2, ale...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michu
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2004
    • 235

Chętnie kupię O2, ale...

no My na pewno zyjemy
    - No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk
  • karpecik
    Rider
    • 2004
    • 279

Chętnie kupię O2, ale...

no właśnie.
    Przymierzam się do 1.4TSI po liftingu i muszę podjąć decyzję, które auto sprzedać: O1 1.9TDI 130KM 2004r. ub Opla Omegę C 2.5TD 160KM 2000r... Na razie wskazanie jest na Omegę i pewnie tak zostanie.
    Najlepiej by było dla mnie, aby wjechać do dilera Oplem, a wyjechać nową Skodą.
    I tu jest pytanie do wszystkich: czy jakiś diler Skody przyjmie w rozliczeniu moje auto?
    Jeżeli tak robiliście to dajcie znać, lub może ktoś z was pytał lub będzie pytał o takie rozwiązanie u siebie w mieście to będę wdzięczny za pomoc.
    Pozdrawiam.

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

nie wiem czy nie biora tylko aut do 5 lat :idea:
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• PiterNZ
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 389

Można się dogadać tylko cena może być nie za ciekawa.

Komentarz

• TOM67
          Drive
          • 2008
          • 88
          • Octavia I (1U2)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Re: Chętnie kupię O2, ale...

Zamieszczone przez karpecik
          I tu jest pytanie do wszystkich: czy jakiś diler Skody przyjmie w rozliczeniu moje auto?
          Jeżeli tak robiliście to dajcie znać, lub może ktoś z was pytał lub będzie pytał o takie rozwiązanie u siebie w mieście to będę wdzięczny za pomoc.
          Pozdrawiam.
          Diler za mój stary ( 4 lata) sam. Fiat dawał 50% ceny za jaką sprzedałem z ogłoszenia. Radze podjechać autem do dilera i spytać ile będzie wart wg. nich, a myślę że ok 30-50% dostaniesz więcej sprzedając sam ( kwestia czasu i szczęścia).
          + LPG

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

ja zostawiałem 2 auta u dilera (baaaaaaardzo świeże, 6 i 9 miesiecy) i cena była tylko nieco niższa niż na wolnym rynku.
            za to bez problemu z kupującymi "fachowcami", szwagrem, teściem itepe :lol:
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

Tak jak pisza koledzy zostawiajac samochód w rozliczeniu ( o ile ktos przyjmie 8 latka - za stary) dostaniesz za niego smieszne pieniądze. Ja np. rok temu chciłem zostawic w rozliczeniu moją Lagune I ph II kombi z 2000 r. w salonie Renault to dawali mi za nią 13-14 tys zł. Sprzedałem bez najmniejszych problemów (kupiec sam do mnie przyszedł) za ... 21 tys zł
              Takze radziłbym ci sprzedać tę Omege na własna rekę.
              Czarny Elegance

Komentarz

• AdamB
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 8033
                • Octavia IV (NX3)
                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Warto spróbować sprzedać normalnie za większe pieniądze, wiedząc wcześniej ile dostaniesz za nią w komisie przy salonie. Z reguły to się opłaca.
                Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• janusz_007
                  Rider
                  • 2007
                  • 473

potwierdzam. sprzedaj auto we własnym zakresie, a przynajmniej... spróbuj to zrobić... jak zostawisz u dielera(pod warunkiem ze sie z nim dogadasz) to na pewno wiecej stracisz bo oni na tym tez musza zarobic, a tak jak sprzedaż sam to idac do salonu z gotóweczka mysle ze wiecej wynegocjujesz niż wybierając mniej dla ciebie korzystna opcje - zostawiajac swoje auto dla nich....

VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08" DD

Komentarz

Pracuję...